JEC de krone

Rotary Club Mechelen Opsinjoor - Gazet van Antwerpen - rtv


met de steun van Voka – KvK Mechelen-Kempen & Unizo Prov. AntwerpenDe opbrengst van het debat zal worden besteed aan de goede doelen van Rotary Club Mechelen Opsinjoor, waaronder specifiek de vzw JEC De Krone


Wat doet JEC De Krone vzw?JEC De Krone vzw is een job-ervaringscentrum, met als doel om jongeren met ASS (Autisme-Spectrum-Stoornis) een kans te geven in het gewone arbeidscircuit.


Ook personen met ASS verdienen een plek op de werkvloer. Ze hebben, net zoals iedereen, recht op een volwaardige arbeidsplaats en inkomen. Daardoor zullen ze zich meer gewaardeerd voelen en makkelijker een plek in de maatschappij kunnen opnemen.

Eetcafé t’ASS

 

Naast het Fort van Duffel wordt deze missie in de praktijk gebracht in het pannenkoekenhuisje in park Tivoli te Mechelen.

De naam is niet toevallig gekozen. t’ASS is een jobervaringscentrum voor jongeren met ASS. De uitbating is in handen van vzw De Krone en wordt ondersteund door de stad Mechelen. Jongeren met ASS krijgen in t’ASS de kans om werkervaring op te doen. In t'ASS wordt een vervolgtraject georganiseerd op de basisopleiding in Brasserie De Krone van Duffel. Medewerkers die daar reeds een traject doorlopen hebben krijgen in 't ASS de kans om de aangeleerde vaardigheden in de praktijk te brengen met minder ondersteuning.